Лукойл“ плаща вноска от 13 млн. лв. на България. Дружеството

...
 
Лукойл“ плаща вноска от 13 млн. лв. на България. Дружеството
Коментари Харесай

„Лукойл“ плаща вноска от 13 млн. лв. на България

 

„ Лукойл “ заплаща вноска от 13 млн. лева на България. Дружеството би трябвало да заплати толкоз на страната за месец февруари.

С влизането в действие през месец ноември 2023 година на Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, лицата, които създават нефтопродукти от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, се задължават да вършат месечни вноски за компенсиране на разноските на потребителите за превоз.

„ Лукойл “ заплаща вноска от 13 млн. лева на България

Размерът на месечната вноска се дефинира от министъра на стопанската система и промишлеността в период до 15 – то число на настоящия месец.

Вноската за месец февруари е в размер на 13 250 631 лв.. Т.е. „ Лукойл “ би трябвало да заплати толкоз на страната за избрания интервал.

Вноската е върху нефтопродукти, създадени на територията на България от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия, по подадени данни от Агенция „ Митници “.

Рафинерията „ Лукойл “ е завела две каузи поради отнетата ѝ концесия, те обаче стоят на трупчета поради разглеждането на проблема в Конституционния съд, който бе сезиран от президента Румен Радев през октомври 2023 г, напомня SafeNews.

Радев твърди, че парламентарното решение за преустановяване на концесията е взето преждевременно, може да наруши доставките на суровина за преправка, също така опонира на главния закон и ползите на жителите.

Източник: Фокус

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР